2015. augusztus 18., kedd

Mi az, hogy táplálék?

Gyakran olvassuk a táplálékkiegészítők tájékoztató feliratai között az alábbi figyelmeztetést:
"Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Ez így is van.
(Megjegyzem: a táplálékkiegészítők rendkívül hasznos és értékes tápanyagokat jelentenek számunkra, ha kellő hozzáértéssel és körültekintéssel választjuk meg őket. És persze ha valódi táplálékokból álló étrend MELLETT, nem helyett fogyasztjuk őket.)

No de mit értünk azon, hogy kiegyensúlyozott, vegyes étrend? Ha megegyezünk abban, hogy az étrendünk táplálékokból kell, hogy álljon, akkor pedig mi az, hogy táplálék?
Egy-egy ételről nagyon egyszerűen megállapíthatjuk, hogy táplálja-e a testünket, vagy sem. Csak meg kell figyelnünk, hogyan reagál rá a szervezetünk, miután elfogyasztottuk.


Ha olyasmit adunk a testünknek, amire nincs szüksége, akkor
- nem tud vele mit kezdeni, nem tudja hasznosítani,
- éhes marad, hiányt szenved a számára fontos tápanyagokból,
- fáradttá, kimerültté válik,
- felborul a normális egyensúlya, ami rossz közérzetben, emésztési zavarokban, alvásproblémákban, elhízásban, különböző betegség-tünetekben nyilvánul meg, vagyis a testünk minden erejével igyekszik felhívni a figyelmünket, hogy amivel etetjük, itatjuk, az számára bizony nem táplálék.

A valódi táplálékoktól ugyanis a test:
- jóllakik,
- jól érzi magát, jó a közérzete, nyugodt,
- harmóniában, egyensúlyban van,
- optimálisak a működési folyamatai, nem válik túlsúlyossá,
- energikus, egészséges, produktív,
- jól tud aludni, kipiheni magát egyik napról a másikra.

Amikor olyan tüneteket tapasztalunk (magas vérnyomás, túlsúly, kimerültség, emésztési problémák, alvászavarok, stb.), amik a normális működéstől eltérnek, egyértelmű, hogy a "szerkezetünkben" valami meghibásodott, a működtetés során valamit nem csináltunk jól.

A jó hír, hogy van lehetőség változtatni. Ha kezdenek is megjelenni a meghibásodás tünetei, van mód arra, hogy ezt a rossz irányú folyamatot megállítsuk, helyrehozzuk, jó irányba fordítsuk.
A Testszerviz Program ebben segít.
Tanácsadóként személyre szabott tanácsadással segítek neked, hogy a program során megtudd, hogyan bánj a testeddel, mivel tápláld, hogy ideálisan működjön, megtapasztalod, hogy tényleg működik és tudatossággal ezt képes leszel fenn is tartani.

Ha szükséged van e téren a változtatásra, ne halogasd tovább!
Tanuld meg szervizelni a tested, minden percét élvezni fogod!
Jelentkezz egy ingyenes konzultációs beszélgetésre!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése